Stomatološka ordinacija FlegarPoliklinika za stomatološku protetiku sa zubotehničkim laboratorijem

Manji kirurški zahvati

E-mail Ispis PDF

Manji kirurški zahvati

 

Stomatološka ordinacija Flegar nudi razne bezbolne postupke uklanjanja zuba, stavljajući naglasak na zadržavanje i potporu zubne kosti i zubnog mesa što je više moguće.

Stomatološka ordinacija Flegar nudi razne bezbolne postupke uklanjanja zuba, stavljajući naglasak na zadržavanje i potporu zubne kosti i zubnog mesa što je više moguće. Ovo je važno jer čvrste strukture pružaju glavnu potporu za Vaš implantat, most ili zubnu protezu koja vodi do najfunkcionalnijih mogućih kozmetičkih rezultata. Naša stomatološka ordinacija izvodi široki spektar postupaka.

 

Stručnjaci smo  za razna područja kirurgije te dijagnosticiramo i liječimo oboljenja, oštećenja i bolesti koje uključuju zube, zubno meso i čeljust. Ako imate jedan ili više zuba koji su potpuno razoreni, a ne mogu se endodontski liječiti, tada takve zube treba izvaditi. Takvi zubi su rasadnici bakterija i njihovo prisustvo u vilici nije dobro jer su jedno potencijalno te opasno žarište. Ukoliko je takav zub pod akutnom upalom, Stomatološka ordinacija Flegar preporučuje  uzimanje antibiotika, a po smirivanju upale se pristupa njegovom vađenju u stomatološkoj ordinaciji.

 

Vađenje zuba

Svaki je zub dragocjen,a cilj moderne stomatologije pa i Stomatološke ordinacije Flegar je učiniti sve kako bi se spriječio gubitak zuba. Naša stomatološka ordinacija poduzima sve potrebne mjere kako bi se sačuvao Vaš zub jer gubitak samo jednoga zuba može imati velik utjecaj na cjelokupno zdravlje i izgled.
Postupak vađenja zuba predstavlja manji kirurški zahvat, nakon kojeg nastaje otvorena rana u ustima. Na takvu ranu stavljamo sterilni tampon, kojeg pacijent naše stomatološke ordinacije zagrize i drži tako desetak minuta. Nakon vađenja zuba rana se ne smije ispirati ni dirati vrhom jezika od strane pacijenta.

 

Kirurško vađenje umnjaka

Zadnja skupina zuba koji izrastu u ustima se zovu umnjaci ili treći kutnjaci. Treći kutnjaci obično izrastaju u kasnim tinejdžerskim godinama što je zapravo na prijelazu u odraslo doba i stoga se povezuju s dobom oštroumnosti: odatle naziv ''umnjaci''.
Umnjaci nemaju korisnu ulogu u ustima i zapravo samo stvaraju probleme jer kad djelomično izbiju ne mogu se tako lako čistiti i zadržavaju na taj način ostatke hrane što pogoduje razvoju bakterija i zubnih naslaga. Ovo može rezultirati propadanjem zuba, upalom zubnoga mesa, infekcijom i apscesom ne samo umnjaka, nego i okolnih zuba i zubnoga mesa.

Stomatološka ordinacija Flegar često izvodi postupak kirurškog vađenja zuba. Zahvat se radi tako da se odvoji dio sluznice oko zuba kojeg vadimo, a nakon toga se pristupa impaktiranom zubu ili zaostalom korijenu tako što otklanjamo dio kosti koji nam onemogućuje da zub ili korijen čvrsto i sigurno prihvatimo instrumentom i izvadimo iz čeljusti. Nakon toga se sluznica vraća na svoje mjesto, zašije i zahvat je gotov. Stomatološka ordinacija Flegar tada pacijentu prepiše antibiotike i hladne obloge izvana.

 

Apikotomija

Apikotomija je oralnokirurški zahvat u koji često obavljamo u našoj stomatološkoj ordinaciji, a zahvat započinjemo tako da odsjecamo vrh korijena i odstranjujemo destruiranu kost oko vrha korijena, te uklanjamo sve patološke sadržaje oko vrha korijena. Šupljinu koja je nastala, nakon zahvata najčešće ispunjavamo umjetnom kosti, sluznicu vratimo na svoje mjesto i bez tenzije je pedantno zašijemo.

 

Povećanje grebena/ augumentacija koštanog tkiva (stavljanje nove kosti gdje je zub već izgubljen)

Gubitkom,odnosno vađenjem zuba nastaje udubljenje kosti. Kolaps grebena je vertikalan i horizontalan, a njega prati zubno meso (gingiva). Ovo se događa zato što nema zuba i parodonta koji održavaju greben kosti.  Povećanje grebena je postupak povećanja obujma kosti čineći Vaš osmijeh ponovo lijepim i prirodnim. Zahvat vraća prirodnu konturu kosti i čeljusti za daljnju rehabilitaciju.

Stomatološka ordinacija Flegar obraća posebnu pozornost na sterilizaciju instrumenata pomoću najsuvremenijih tehnika i prema najvišim kriterijima.
Nakon operacije u našoj stomatološkoj ordinaciji obavljamo lasersko uništavanje bakterija, umanjujemo oteklinu i pomažemo zacjeljivanju rana. Također,  liječimo ozonom koji onemogućuje infekciju tkiva i ubija bakterije,pa se virusi i gljivice  uspješno uništavaju.
Pod oralnu kirurgiju spadaju i mnogi drugi kirurški zahvati, ali ovdje smo spomenuli samo one koje  najčešće obavlja Stomatološka ordinacija Flegar. Normalno da se kirurški zahvati rade pod lokalnom anestezijom iako se, doduše rijetko, mogu raditi i pod općom anestezijom.

 

Socijalne mreže

Facebook

Načini plaćanja

NALAZITE SE OVDJE: Naslovna Usluge Manji kirurški zahvati

Stomatološki centar Flegar d.o.o.

Ordinacija Zagreb
Adresa: Draškovićeva 23, 10 000 Zagreb

  • Tel: (+385)1 4612 878
  • Fax: (+385)1 4621 831

Ordinacija Velika Mlaka
Adresa: Sv. Barbare 12, 10408 Velika Gorica

  • Tel: (+385)1 6235 318