Stomatološka ordinacija FlegarPoliklinika za stomatološku protetiku sa zubotehničkim laboratorijem

Implantologija

E-mail Ispis PDF

implantat umjetni korijen


Stomatološki centar Flegar bezbolno ugrađuje implantate-umjetne korijene zuba, pod lokalnom anestezijom. Implantati se izrađuju od biokompatibilnog metala titana, sa specijalnom površinom koja omogućava bolje i brže srastanje sa kostima.

 

Poseban segment rada naše stomatološke ordinacije je oralna implantologija. Implantati su umjetni korijeni zuba koji se bezbolno ugrađuju pod lokalnom anestezijom u našoj stomatološkoj ordinaciji. Implantati se izrađuju od biokompatibilnog metala titana, sa specijalnom površinom koja omogućava bolje i brže srastanje sa kostima. Na ove umjetne korijenove nadograđuju se pojedinačne porculanske krunice, mostovi ili se na njih pričvršćuju proteze.Stomatološka ordinacija Flegar ugrađuje implantanate i izrađuje porcelanske zube na njima što predstavlja vrhunski domet suvremene stomatologije.

 

Dentalni implantati

Dentalni implantat je umjetni, titanski korijen zuba umetnut u čeljust koji služi kao nosač krunice ili mosta. Implantati su idealan izbor za pacijente dobrog općeg zdravlja koji su izgubili jedan ili više zuba zbog parodontitisa, traume ili nekog drugog razloga.

U odgovarajućim uvjetima, poput pažljivog zahvata umetanja impantata i odlične higijene usne šupljine koju osiguravamo u našoj stomatološkoj ordinaciji, implantati mogu trajati cijeli život.


Nadomještanje jednog zuba

Ako nedostaje jedan zub u zubnom nizu, jedan implantat i krunica ga mogu nadomjestiti.Implantat će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Naime, kako je implantat usađen u kost, on stimulira okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti koja se javlja nakon gubitka zuba. Ukoliko je zub nadomješetn mostom, kost nije stimulirana i dolazi do resorpcije kosti. Na duži period, implantat može biti estetski bolje i jednostavnije rješenje za održavanje oralne higijene od mosta.


Nadomještanje više zuba

Ako nedostaje više zuba, mostovi poduprijeti implantatima mogu nadomjestiti te zube. Dentalni implantati će u tom slučaju nadomjestiti zube koji nedostaju i neke od korijenova.


Podizanje dna maksilarnog sinusa

Za ključ uspješne integracije implantata, Stomatološka ordinacija Flegar uzima  kvalitetu i kvantitetu kosti u koju se implantat ugrađuje.Stražnji dio gornje čeljusti je tradicionalno bio najteže područje za uspješno postavljanje implantata zbog nedovoljne kvalitete i kvantitete kosti i blizine maksilarnog sinusa. Na tom području, nakon parodontitisa i gubitka zuba, najčešće nema dovoljno kosti za smještanje implantata.

Augmentacija maksiranog sinusa može riješiti taj problem podizanjem dna sinusne šupljine i umetanjem umjetne kosti kako bi se dobilo dovoljno kosti za umetanje implantata. Postoji nekoliko tehnika kojima to Stomatološka ordinacija Flegar može napraviti. Ovisno o individualnoim potrebama, ostavlja se od četiri do dvanaest mjeseci da se formira nova kost prije ugradnje implantata ili opterećenja implantata, ako su bili ugrađeni u istom zahvatu kad je rađeno i podizanje dna sinusa. Podizanje dna sinusa  dokazano značajno povećava uspješnost implantata u tom području. Trauma za pacijenta kod ovakvih zahvata je minimalna.


Augmentacija grebena

Nepravilnosti alveolarnog grebena u gornjoj i donjoj čeljusti mogu rezultirati nedostatnom količinom kosti koja je potrebna za ugradnju implantata. Takve nepravilnosti mogu biti uzrokovane parodontnom bolesti, nošenjem proteza, razvojnim defektima ili ozljedama. Ne samo što takve nepravilnosti mogu uzrokovati probleme pri postavljanju implantata, već će stvoriti estetske probleme te onemogućiti optimalnu oralnu higijenu. Kako bi se ispravili takvi nedostaci kosti, greben augmentiramo koštanim nadomjescima. Pri takvom zahvatu, gingiva se podiže i u "kvar" se stavlja koštani nadomjestak. Kao koštani nadomjesak može se koristi kost pacijenta uzeta s nekog drugog mjesta, ali se koriste i drugi materijali, prirodni ili umjetni.

Nakon postavljanja koštanog nadomjestka, čeka se 4 do 8 mjeseci prije postavljanja implantata, odnosno opterećenja implantata ako su bili postavljeni za vrijeme augmentacije grebena.

Augmentacija grebena je važan zahvat u implantologiji jer omogućuje estetski i funkcijski prihvatljivu protetsku opskrbu implantata.


Jeste li Vi kandidat za dentalne implantate?

Idealni kandidat za implantate je osoba dobrog općeg i oralnog zdravlja. Potrebna je dovoljna količina kosti čeljusti kako bi se mogli ugraditi implantati, a najbolji kandidati su koji imaju zdrave desni, bez parodontne bolesti. Kontraindikacije za dentalne implantate imaju:

  • Mladi pacijenti čiji rast čeljusti još nije završio
  • Trudnice
  • Teški pušači - pušenje usporava zacjeljivanje i može ugroziti uspješnost implantata
  • Pacijenti koji su primili terapiju zračenja glave i vrata
  • Osobe s kroničnim bolestima ili sistemskim problemima, koji uključuju visoki krvni tlak, dijabetes, bolesti vezivnog tkiva, hematološke bolesti, bolesti imunološkog sustava... Osobe s takvim bolestima mogu biti dobri kandidati za implantate ukoliko je bolest kontrolirana
  • Osobe koje uzimaju lijekove koji suprimiraju imunološki sustav
  • Bruksizam - pretjerana sila može smanjiti uspješnost implantata

Stomatološka ordinacija Flegar vrši inicijalnu procjenu koja uključuje pregled usne šupljine i zuba i detaljnu stomatološku i opću anamnezu. Potrebno je učiniti rendgenske snimke, koje će pružiti uvid u količinu kosti na području u koje će se ugraditi implantat i uzeti otisak za izradu modela prema kojem se može detaljno isplanirati plan terapije koju ćete u našoj stomatološkoj ordinaciji učiniti.

Stomatološka ordinacija Flegar provodi terapiju implantatima uz pomoć stomatologa, parodontologa ili oralnog kirurga koji ugrađuju implantate i stomatologa-protetičara koji izrađuje nadogradnju na implantat.

 

Socijalne mreže

Facebook

Načini plaćanja

NALAZITE SE OVDJE: Naslovna Usluge Implantologija

Stomatološki centar Flegar d.o.o.

Ordinacija Zagreb
Adresa: Draškovićeva 23, 10 000 Zagreb

  • Tel: (+385)1 4612 878
  • Fax: (+385)1 4621 831

Ordinacija Velika Mlaka
Adresa: Sv. Barbare 12, 10408 Velika Gorica

  • Tel: (+385)1 6235 318